WERKWIJZE PODOLOGIE

Werkwijze podologie

Werkwijze podologie

 

 

Anamnese

We beginnen altijd met een vraaggesprek waarbij we ruim de tijd nemen om een duidelijk beeld te krijgen van uw klacht. 

 

Uitgebreid onderzoek van uw voet en/of houding

Natuurlijk willen we de oorzaak van uw klacht achterhalen. Pas dan kunnen we immers de juiste therapievorm instellen. Vandaar dat we veel tijd nemen voor het uitgebreide onderzoek. 

 

Voetonderzoek

Door middel van diverse functie onderzoeken bekijken we of er een bewegingsbeperking of juist hypermobiliteit aanwezig is. 

 

Echografisch onderzoek

Echografie is een krachtig aanvullend diagnostisch hulpmiddel. Het voordeel van echografie ten opzichte van röntgenfoto (dit laatste brengt alleen botstructuren in beeld) is dat men met echografie naast de botstructuren ook de weke delen in beeld kan brengen zoals, spieren, pezen, zenuwen en bloedvaten. 

 

Daar komt nog een groot voordeel bij, echografie is namelijk een dynamisch onderzoek. Tijdens het onderzoek met echografie kan de voet worden bewogen om zo een beter beeld te krijgen van het te onderzoeken gebied. Het bewegen tijdens zo'n onderzoek geeft vaak veel nieuwe, aanvullende informatie. 

 

De echografie wordt binnen de praktijk hoofdzakelijk aanvullend en naast het uitgebreide klinische onderzoek toegepast. Zo kan een nog betere podologische diagnose worden gesteld en kan het beste behandelingstraject worden gestart. 

 

Met behulp van echografie kunnen onder andere de onderstaande afwijkingen in beeld worden gebracht:

 Slijmbeursontstekingen

 Hielspoor

 Infecties

 Peesafwijkingen

 Fasciitis plantaris (ontsteking peesplaat)

 Artrose en artritis

 

Miranda Companje heeft de opleiding Practioner Musculoskeletal Ultrasound van voet en enkel met succes afgerond. Deze opleiding is geaccrediteerd door St. Accreditatie deskundigheidsbevorderende activiteiten paramedici; koninklijk genootschap voor fysiotherapie; Stichting LOOP; NvvP.

 

Podobaroscoop

Wij bekijken en meten uw voetstand maar ook uw houding. Een afwijkende voetstand heeft altijd gevolgen voor uw houding. Daar kunnen vervelende klachten (knie/rug/nek) uit voortvloeien. 

 

2D scan

Hiermee kunnen wij de drukverdeling in stand bepalen. Deze scan is tevens onze "bouwtekening" waarop wij uw eventuele steunzolen gaan intekenen. 

 

 

Gangbeeld analyse

In de praktijk hebben wij een Rs footscan waarmee we de drukverdeling stilstaand en tijdens lopen precies kunnen meten en bepalen. 

 

Bekkenmeting

Bij vermoeden van een beenlengte verschil doen wij een bekkenmeting volgens de Bourdiol methode. Dit is een zeer uitgebreide meting van bekken en rug. 

 

Opstellen behandelplan en rapportage verwijzer

Na het onderzoek bespreken we het eventuele behandeltraject en de kosten hiervan. Kan ik u niet helpen dan werk ik graag samen met andere disciplines. Uw gezondheid staat immers voorop,  niet het willen verkopen van therapie!  Ik maak met uw toestemming een rapport voor uw verwijzer. 

 

Zoolproductie

Uw steunzolen worden helemaal in eigen beheer gemaakt. Van uw 2D scan wordt in autoCAD uw zool naar uw voet met alle benodigde correcties op maat ingetekend. In ons eigen freeslab worden deze vervolgens geproduceerd en in de week na het onderzoek zijn ze al klaar! 

EXPERTISES:

PODOLOGIE COMPANJE IS GESPECIALISEERD IN:

 

     ALGEMENE VOETPROBLEMEN

     VOETKLACHTEN BIJ KINDEREN

     HOUDINGSKLACHTEN

     VOETKLACHTEN TIJDENS SPORTUITOEFENING

     SPECIALE VOETZORG BIJ DIABETICI EN REUMAPATIENTEN

     ECHOGRAFIE VAN VOET EN ENKEL

     INSTRUMENTELE VOETBEHANDELING - MEDISCH PEDICURE

     PACT® SCHIMMELNAGELTHERAPIE